Συνέντευξη Τύπου: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

28-06 11:00-13:00

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το MEDASSET ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» με σύνθημα “ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ”.

Η επίσημη ανακοίνωση της νέας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 28 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, τόνισε ότι παγκοσμίως παράγονται 6 τρισ. αποτσίγαρα το χρόνο και ότι από αυτά, τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια, ζήτησε από τους Δήμους της χώρας μας να υποστηρίξουν τη νέα εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε επιλεγμένους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Η Υπεύθυνη της εκστρατείας «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες», Κωνσταντίνα Κωστούλα, επισήμανε τον τεράστιο κίνδυνο που αποτελούν για το περιβάλλον τα αποτσίγαρα, καθώς κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό! Πολλά θαλάσσια ζώα, όπως ψάρια και χελώνες, καταπίνουν τα αποτσίγαρα γιατί τα μπερδεύουν με την τροφή τους.

Οι δύο φορείς απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν την αφίσα της εκστρατείας και να την προβάλουν στο δίκτυό τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Σπαταίων – Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κατερίνα Θανοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηλιούπολης, Χρήστος Γιαννάκης.

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ως μέλος του δικτύου της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”, ήταν χορηγός φιλοξενίας της συνέντευξης Τύπου. Η ASAP Athens Communication Agency δημιούργησε αφιλοκερδώς την αφίσα της εκστρατείας.