Δελτίο Τύπου: Ξεκινάει η νέα εκστρατεία περιβαλλοντικής κινητοποίησης “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”.

Καθαρές Θάλασσες

Αθήνα, 15 Μαΐου 2015 – Ξεκινάει η νέα εκστρατεία περιβαλλοντικής κινητοποίησης “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”.

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών που οργανώνονται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στο προσκήνιο. Όμως, παρά τις ευαισθησίες μας, δε συμμετέχουμε όλοι σε εθελοντικές δράσεις. Η νέα εκστρατεία του MEDASSET “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” απευθύνεται σε όλους εμάς που επισκεπτόμαστε τις παραλίες το καλοκαίρι, ενθαρρύνοντάς μας να  πράξουμε τα αυτονόητα, με τη δύναμη της υπόσχεσης!

Στόχος της εκστρατείας είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να μειωθεί η θαλάσσια ρύπανση και παράλληλα να δοθεί έμφαση σε αξίες όπως ο σεβασμός και η συνέπεια, που φαίνεται να ξεχνούμε στην καθημερινότητά μας. Οι υποσχέσεις θα καταγράφονται στην ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας θα αξιοποιήσουν το δίκτυό της, τις δράσεις και την καμπάνια επικοινωνίας για να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Με σύνθημα “Φροντίζουμε τον τόπο που μας φιλοξενεί” η εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των τουριστικών προορισμών και προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παράκτιες τοποθεσίες, να συμμετέχουν στο δίκτυό της.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσες. Προστατεύοντας το παράκτιο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Είναι όμως και θέμα οικονομικό αφού η χώρα μας ζει από τις θάλασσες της και τον τουρισμό.”

Ο Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης), η Τάμτα (τραγουδίστρια), η Νικολέττα Ράλλη (παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός) και ο Χρόνης Δαμαλάς (βραβευμένος σεφ) έχουν δώσει ήδη την υπόσχεσή τους και ως πρεσβευτές της εκστρατείας θα διαδώσουν το μήνυμα στο κοινό που τους ακολουθεί μέσω των social media.

Την εκστρατεία στηρίζουν μεταξύ άλλων οι ASAP Athens, Alpha Bank, Dolphin Capital Foundation, Ally, Do it Eco project, Greek Travel Pages, EcoTourism-Greece, Quality Net Foundation, Capital Link, Αthens Voice, το epixeiro.gr, το onecon.gr, το Skipper OnDeck.

Η εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” τελεί υπό τις αιγίδες των φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η εκστρατεία υλοποιείται και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Φέτος, με δέκα απλές πράξεις, σεβασμό και υπευθυνότητα, διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και προστατεύουμε τη θαλάσσια ζωή.  Είσαι μαζί μας;

Πληροφορίες: www.medasset.org, www.katharesthalasses.gr

ΜΕDASSET

Τζένη Ιωάννου

Λυκαβηττού 1Γ, Αθήνα 10672

210 3613572

 

Φωτογραφίες και αφίσα της εκστρατείας διαθέσιμα εδώ:

https://www.dropbox.com/sh/xecmdliveju72zw/AACQ_RRixubBnYoGsqDwg7t3a?dl=0

 

Σημειώσεις προς συντάκτες:

To MEDASSET ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988.  Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και εταιρία περιορισμένης κατ’ εγγύησης (LBG), μόνιμο μέλος- παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεργάζεται στενά με το MEDASSET Ελλάς, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 και είναι εταίρος στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNE/MAP). Οι δυο οργανισμοί έχουν κοινούς στόχους, όπως είναι η έρευνα και η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και ευαισθητοποίησης του κοινού.