Καθαρισμός Παραλίας στο Σχινιά από το MEDASSET και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Αθήνα, 27/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθαρισμός Παραλίας στο Σχινιά από το MEDASSET και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Το MEDASSET και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παραλίας μπροστά από το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.
Αρχικώς οι 18 μαθητές της 2ας Λυκείου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θάλασσες και οι ακτές σχετικά με τα σκουπίδια και τα πλαστικά. Δεδομένης της πρόσφατης μόλυνσης που προκλήθηκε στο Σαρωνικό Κόλπο από το ναυάγιο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του πετρελαίου και τις επιπτώσεις αυτού, τόσο στη θάλασσα και τον πυθμένα της, όσο και στο παράκτιο περιβάλλον.
Το παρόν στη δράση έδωσε με τη συμμετοχή του και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα. Οι εκπρόσωποι του Φορέα ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τους σκοπούς και τις δράσεις του φορέα. Να σημειωθεί πως το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα δάση κουκουναριών, αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής και έχει δεχθεί ανά τα χρόνια υψηλές πιέσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Η διάρκεια της δράσης ξεπέρασε τις τρείς ώρες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν εκατοντάδες σκουπίδια ανάμεσα σε αυτά γόπες, κουτιά από τσιγάρα, χαρτιά, γυαλιά, υλικά οικοδομών και καλαμάκια. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απογραφή, διαχωρισμός αυτών σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα και η τελική απόρριψη αυτών.
Ικανοποιημένοι οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για καθαρισμό με το MEDASSET για του χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
MEDASSET: Γιώργος Παπασπύρου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, 2103613572, 6933410812
[email protected], www.medasset.org , www.facebook.com/MEDASSET.ORG/

Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.