Η Grant Thornton κρατά την Υπόσχεσή της για 2η χρονιά!

katharismos-Plaz-Ellinikou-800x340

Η Grant Thornton είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων παγκοσμίως. Με συνέπεια, σεβασμό και υπευθυνότητα κρατά την Υπόσχεσή της για καθαρές θάλασσες δίνοντας, για δεύτερη χρονιά, την ευκαιρία στους εργαζόμενούς της να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στις 22 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας με τη βοήθεια του MEDASSET και τη συνεργασία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθάρισαν την πλαζ του Ελληνικού.

Ο Managing Partner της Grant Thornton στην Ελλάδα, κ. Βασίλης Καζάς, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που η εταιρία μας έχει δεσμευτεί να προσφέρει έμπρακτα στην κοινωνία και μέσω του εθελοντισμού των εργαζομένων της, μια ιδέα που θέλουμε να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Φέτος, στοχεύσαμε οι δράσεις μας να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τομέα του περιβάλλοντος, ενώ υποστηρίζουμε σταθερά πρωτοβουλίες, τις οποίες πιστεύουμε και θαυμάζουμε».

Με μεθοδικότητα, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, οι συμμετέχοντες μάζεψαν και κατέγραψαν 2.302 σκουπίδια! Στην αναλυτική τους καταγραφή, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν τα αποτσίγαρα, τα πλαστικά κομμάτια και τα φελιζόλ. Ανάμεσα στα σκουπίδια που βρήκαμε ήταν μια καρέκλα γραφείου, ένα καπάκι τουαλέτας, ένα μπεκ ποτίσματος, δύο πόμολα πόρτας και ένα μεταλλικό χερούλι.

“Η συμμετοχή μου σε αυτή τη δράση, με έκανε να αντιληφθώ το μέγεθος του προβλήματος. Όλοι γνωρίζουμε πως οι παραλίες μας είναι βρώμικες, αλλά δεν έχουμε πραγματική εικόνα της κατάστασης. Δεν πίστευα ποτέ πως θα έβρισκα τόσα πολλά και διαφορετικά σκουπίδια σε μια παραλία. Για μένα, ήταν αποκάλυψη!” δήλωσε η κα Ελένη Παπαγεωργίου που η ομάδα της κατέγραψε 690 σκουπίδια.

Στο τέλος της δράσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα τους και να συζητήσουν τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν στην καθημερινότητά τους ώστε να κρατήσουν τις παραλίες και τις θάλασσες μας καθαρές.

Αν η εταιρεία σας επιθυμεί να κάνει τη διαφορά διοργανώνοντας ανάλογες δράσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]