Δελτίο Τύπου: Όταν βλέπουμε σκουπίδι στη θάλασσα, κάνουμε αλλαγή πλεύσης!

 

tvc-screenshot
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015 – Δροσιά, χαρά και πάνω απ’ όλα υπευθυνότητα -το σύνθημα των ημερών- προάγει το νέο τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET για την εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” που θα προβάλλεται από την 25η Ιουλίου σε όλα τα κανάλια.

Οι πρεσβευτές της εκστρατείας: Τάμτα, Αντώνης Τσαπατάκης, Χρόνης Δαμαλάς και Νικολέττα Ράλλη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αναδείξουν το σημαντικό ζήτημα της ρύπανσης (θαλάσσιας και παράκτιας) και να βοηθήσουν το έργο προστασίας της θαλάσσιας ζωής.

Η παραγωγή του μηνύματος έγινε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσες. Προστατεύοντας το παράκτιο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Είναι όμως και θέμα οικονομικό αφού η χώρα μας ζει από τις θάλασσες της και τον τουρισμό.”

 

Στόχος της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να μειωθεί η θαλάσσια ρύπανση και παράλληλα να δοθεί έμφαση σε αξίες όπως ο σεβασμός και η συνέπεια. Οι υποσχέσεις συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr.

Το κοινωνικό μήνυμα θα προβάλλεται επίσης στις οθόνες του Μετρό και του ΗΣΑΠ, σε 120 καταστήματα της Αlpha Bank καθώς και σε πολλές ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα, μέσω του δικτύου της IntelligentMedia.

Για την παραγωγή του μηνύματος, το MEDASSET ευχαριστεί:

Την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα για τη φιλοξενία. Τον Κώστα Αποστολίδη και την PowerMusicProductions για την εκφώνηση. Tην AegeanAir που έφερε κοντά μας τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη και το St. GeorgeLycabettusHotel που τον φιλοξένησε. Το AthensHilton για ένα υπέροχο δείπνο. Τον V.Michelis, τη FreddyMakeupStage και την CutmyHair που φρόντισαν την εικόνα μας. Την Kosmocar που χώρεσε την αγάπη μας για καθαρές θάλασσες στο Volkswagen Transporter Caravelle. Την Carpo που μας κράτησε γεμάτους ενέργεια!

Την εκστρατεία στηρίζουν επίσης: ASAP Athens, Alpha Bank, Dolphin Capital Foundation, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, 360, Ally, DoitEcoproject, GreekTravelPages, EcoTourism-Greece, QualityNetFoundation, CapitalLink, ΑthensVoice, epixeiro.gr, onecon.gr, prasinizo.gr, SkipperOnDeck, econews.gr και DeluxeMagazine.

Η εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” τελεί υπό τις αιγίδες των φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ΗΑΤΤΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Φέτος, με δέκα απλές πράξεις, σεβασμό και υπευθυνότητα, διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και προστατεύουμε τη θαλάσσια ζωή. Είσαι μαζί μας;

Δείτε το κοινωνικό μήνυμα εδώ

ΜΕDASSET(Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών)
Τζένη Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Λυκαβηττού 1Γ, Αθήνα 10672
210 3613572
medasset[@]medasset.org

Σημειώσεις προς συντάκτες:

To MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988. Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και εταιρία περιορισμένης κατ’ εγγύησης (LBG), μόνιμο μέλος- παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεργάζεται στενά με το MEDASSET Ελλάς, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 και είναι εταίρος στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNE/MAP). Οι δυο οργανισμοί έχουν κοινούς στόχους, όπως είναι η έρευνα και η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα: https://flic.kr/s/aHskfFr5hq
Φωτογραφίες και αφίσα της εκστρατείας:https://www.dropbox.com/sh/xecmdliveju72zw/AACQ_RRixubBnYoGsqDwg7t3a?dl=0
Πληροφορίες:www.medasset.org, www.katharesthalasses.gr