Πώς μπορούν τα σκουπίδια να καταλήξουν στο πιάτο μας;

*|MC:SUBJECT|*
Πώς μπορούν τα σκουπίδια να καταλήξουν στο πιάτο μας;
Tο 80% των σκουπιδιών που καταλήγουν στη θάλασσα προέρχονται από χερσαίες δραστηριότητες. Τα σκουπίδια αυτά δεν εξαφανίζονται επειδή δεν τα βλέπουμε. Αντίθετα παραμένουν στη θάλασσα όπου και “σπάνε” σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα κομματάκια αυτά πολλές φορές γίνονται τροφή για πολλά είδη ψαριών και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. 
Ιδιαίτερα τα πλαστικά στη θάλασσα συσσωρεύουν τοξικές ουσίες. Αυτό έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των ζώων που μπερδεύονται και τα τρώνε. Η κατανάλωση των ψαριών αυτών μπορεί να επηρεάσει και την ανθρώπινη υγεία. Ερευνητές σε όλο τον κόσμο 
διευρευνούν τις επιπτώσεις των σκουπιδιών στη θαλάσσια ζωή. Και επειδή στη χώρα μας προτιμάμε τους θαλασσινούς μεζέδες...ας κάνουμε κάτι για να κρατήσουμε τα σκουπίδια έξω από το πιάτο μας!
Ο Πρεσβευτής της εκστρατείας και πολυβραβευμένος σεφ, Χρόνης Δαμαλάς, έδωσε την υπόσχεσή του για Καθαρές Θάλασσες:
“Υπόσχομαι να αποφεύγω να χρησιμοποιώ πλαστικές συσκευασίες γιατί είναι καταστροφικές για τη θαλάσσια ζωή. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να προσφέρω πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, τίποτα λιγότερο.”
Γνώρισε καλύτερα τον Χρόνη
Ήδη η παρέα μας αριθμεί περίπου 200 λάτρεις της θάλασσας που έδωσαν την Υπόσχεσή τους και πάνω από 600 που έκαναν Like στην σελίδα στο Facebook! 
Μίλα στους φίλους σου και ζήτα τους να δώσουν και αυτοί την Υπόσχεσή τους εδώ: http://www.katharesthalasses.gr/pledge/

Επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected] ή μέσω της Σελίδας μας στο Facebook.  
Αυτό θα είναι το πιο όμορφό μας Καλοκαίρι!

Η Ομάδα της Εκστρατείας 
 
MEDASSET- Δράση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας από το 1988
www.medasset.org