ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!

 *|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Δώσε κι Εσύ Υπόσχεση
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ...
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!
Παγκοσμίως παράγονται 6 τρισ. αποτσίγαρα το χρόνο και από αυτά, τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους και τα περισσότερα καταλήγουν στη θάλασσα. Το 40% των απορριμμάτων στις ακτές της Μεσογείου είναι αποτσίγαρα. Τα αποτσίγαρα αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ:
"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ!"
Προώθησε σε Φίλο
Για την καλλιέργεια του καπνού χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα και τρωκτικοκτόνα. Κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, νικοτίνη, μόλυβδος και αρσενικό! Τα φίλτρα έχουν σχεδιαστεί για να συσσωρεύουν συστατικά που περιέχονται στον καπνό.
Κατά την αποδόμησή των φίλτρων, οι τοξικές αυτές ουσίες απελευθερώνονται μολύνοντας το παράκτιο και το θαλάσσιο περιβάλλον. Πολλά ζώα μπερδεύουν τα αποτσίγαρα με την τροφή τους και τα καταπίνουν.

Σύμφωνα με έρευνες, η μέση θανατηφόρα δόση για τους θαλάσσιους οργανισμούς είναι περίπου ένα αποτσίγαρο ανά λίτρο γλυκού ή θαλάσσιου νερού.

Οι περισσότεροι, λανθασμένα, πιστεύουν ότι το φίλτρο των τσιγάρων είναι από βαμβάκι ή χαρτί. Στην πραγματικότητα αποτελείται από περίπου 12.000 πλαστικές ίνες (μικροπλαστικά) και χρειάζεται έως και 15 χρόνια για να αποδομηθεί!
Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέλος του δικτύου της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”, ήταν χορηγός φιλοξενίας της κοινής συνέντευξης Τύπου του MEDASSET και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας όπου ανακοινώθηκε η δράση με τίτλο το "ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ".

Η ASAP Athens Communication Agency δημιούργησε αφιλοκερδώς την αφίσα της εκστρατείας.

Bουτάμε μαζί σε Instagram & Twitter
για να δροσίσουμε τους φίλους μας!

Φέτος το καλοκαίρι με τη βοήθεια γνωστών Ελλήνων φωτογράφων συγκεντρώσαμε τις πιο μαγευτικές φωτογραφίες από τις παραλίες της χώρας μας & τις μοιραζόμαστε μαζί σου
στα νέα κανάλια μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε την παρουσίαση της εκστρατείας στον ΣΚΑΪ!
MEDASSET- Δράση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο από το 1988
www.medasset.org