Αντώνης Τσαπατάκης

tsapatakis-poolΟ Αντώνης Τσαπατάκης είναι παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμεΑ και αριθμεί πλήθος διακρίσεων και ρεκόρ ως αθλητής κολύμβησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα ατύχημα με τη μηχανή, το 2006, του άλλαξε τη ζωή. Ήταν μόλις 19 ετών και φοιτούσε στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων. Ο Αντώνης αναγνωρίζει την επιπολαιότητά του και ομολόγει ότι υπερεκτίμησε τις ικανότητες του. Όμως, δεν άφησε την τετραπληγία του να τον καταβάλλει ούτε στιγμή. Αντίθετα άντλησε κουράγιο και δύναμη από την αγάπη των ανθρώπων γύρω του και ξεκίνησε έναν εντυπωσιακό αγώνα ζωής που εμπνέει όλους μας.

Ο Αντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτης. Κολυμπά από πολύ μικρή ηλικία και δηλώνει γοητευμένος από τις ευεργετικές επιπτώσεις του νερού στον άνθρωπο -σωματικά και πνευματικά- αφού η μονή επικοινωνία που έχει κανείς μέσα στο νερό είναι αυτή με τον εαυτό του!
Εκτός από την πισίνα απολαμβάνει να κολυμπά στις ελληνικές θάλασσες. Ως αθλητής δεν κάπνιζε ποτέ. Στεναχωριέται που πολλοί ακόμη εκτός από το κάπνισμα δεν έχουν κόψει την κακή συνήθεια να αφήνουν τις γόπες τους στην άμμο. Τα αποτσίγαρα είναι το πιο συχνό σκουπίδι που συναντούν εθελοντές σε καθαρισμούς ακτών, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο!

tsapatakis (1)Ο Αντώνης έδωσε την υπόσχεσή του για Καθαρές Θάλασσες:

“Υπόσχομαι να θυμίζω σε όλους ότι το κάπνισμα εκτός από την υγεία βλάπτει και το θαλάσσιο περιβάλλον και να τους ζητώ να μην αφήνουν τις γόπες τους στην παραλία. Είστε μαζί μου;”