Δελτίο Τύπου: Το MEDASSET και η Τάμτα στηρίζουν τον καθαρισμό της Β’ Πλαζ Βούλας

Αθήνα, 6/06/2017: Με οικοδεσπότη το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάναμε την Υπόσχεση πράξη.

Η περιβαλλοντική οργάνωση MEDASSEΤ, στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» και σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης πραγματοποίησε με επιτυχία τον πρώτο καθαρισμό παραλίας για αυτό το καλοκαίρι στη Β’ Πλαζ Βούλας, την Κυριακή 28 Μαΐου.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να λάβει ενεργό δράση στον καθαρισμό των παραλιών μας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Η δράση πλαισιώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος ήδη από την προηγούμενη ημέρα, διέθεσε συνεργεία και μηχανήματα για την υποστήριξη της δράσης. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη δράση και ανακοίνωσε επίσημα τη διάθεση της παραλίας στο κοινό προς χρήση. Επιπλέον έδωσε τη δική του Υπόσχεση για «Καθαρές Θάλασσες» και δεσμεύτηκε ότι τέτοιου είδους δράσεις θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Τάμτα, πρέσβειρα της εκστρατείας, έδωσε το ρυθμό στη δράση καθαρισμού και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

«Δυστυχώς εμείς δεν μάθαμε να καθαρίζουμε, να ανακυκλώνουμε. Στόχος μας είναι να το περάσουμε στις νέες γενιές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν για εμένα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ασταμάτητη βροχή, η συμμετοχή φίλων, εθελοντών και απλών πολιτών όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, μεταξύ αυτών εργαζόμενοι του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, της εταιρείας UPS, μέλη και εθελοντές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων GIVMED, Effect, Ethelon καθώς της Φιλοζωικής Οργάνωσης Βούλας Βουλιαγμένης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική ομάδα του MEDASSET ενισχύθηκε με την συμμετοχή της Πρωταθλήτριας Beach Volley Έφης Σφυρή. Τα υλικά καθαρισμού ήταν μια ευγενική δωρεά της Sanitas. Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε με την αντηλιακή προστασία του Carroten.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις:

MEDASSET: Γιώργος Παπασπύρου, georgepapaspyrou[@]medasset.org, 21 0361 3572.
Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης: Αργύρης Παξινός, [email protected], 6977283156

Σημειώσεις προς συντάκτες:

Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.