Εσυ καταλαβαίνεις τη διαφορά. Η χελώνα ΟΧΙ.

 
Οι πλαστικές σακούλες μέσα στη θάλασσα μοιάζουν με τσούχτρες. Οι τσούχτρες αποτελούν τον αγαπημένο μεζέ της θαλάσσιας χελώνας. Συχνά οι χελώνες ξεγελιούνται και τρώνε σακούλες. Όταν τις καταπιούν, φράσσεται το πεπτικό τους σύστημα και ενώ αισθάνονται χορτάτες στην πραγματικότητα πεθαίνουν από ασιτία!
Υπόσχομαι να σταματήσω να χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες και να προτιμώ πάνινες τσάντες για τα ψώνια μου. Είστε μαζί μου; ~ Τάμτα, τραγουδίστρια, Πρεσβευτής εκστρατείας "Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες"
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1.000.000 πουλιά και 100.000 θαλάσσια θηλαστικά και θαλάσσιες χελώνες βρίσκουν τραγικό θάνατο, κάθε χρόνο, μπερδεύοντας τα πλαστικά σκουπίδια που καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, με την τροφή τους.
Βοηθήστε τη θαλάσσια ζωή μειώνοντας τη χρήση πλαστικού. Χρησιμοποιήστε τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σας Ξαναχρησιμοποιήστε τις πλαστικές σακούλες, που έχετε στο σπίτι
Αποφεύγετε πλαστικά μίας χρήσης όπως καλαμάκια, συσκευασίες καφέ, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια κ.λπ.
Επιλέξτε προϊόντα και συσκευασίες φτιαγμένα από φυσικά υλικά
Πείτε ΟΧΙ στις πλαστικές συσκευασίες
Ανακυκλώστε ό,τι δεν μπορείτε να αρνηθείτε!
Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας (κατά 80% μέχρι το 2019) και της επιβολής χρέωσης στους καταναλωτές που θα επιμένουν να την προμηθεύονται από τα καταστήματα.
Μίλα στους φίλους σου και ζήτα τους να δώσουν και αυτοί την Υπόσχεσή τους εδώ: http://www.katharesthalasses.gr/pledge/
Επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected] ή μέσω της Σελίδας μας στο Facebook.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Η Ομάδα της Εκστρατείας
MEDASSET- Δράση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας από το 1988 www.medasset.org